Friday, January 29, 2016

MY itinerary in Korea

while cleaning up my file,i found this..


as i ve ENTJ personality,i dont like last minutes plan.thus thats why ive such this draft.

i ll survey they place that i m interested to visit

maybe it helps someday

Trip itinerary



Won
23/4 sat
Gangbyeon to cheongpyeong
1 hour 30 min
7.30  - 9.00 a.m
subway

Cheongpyeong (petite france )
2 hours 30 minutes
 9.00 - 11.30 a.m
subway

Cheongpyeong to gapyeong
10 min
11.30- 11.40 a.m
subway

Gapyeong to nami’s jetty
20 minutes
11.40 -  12.15 p.m
5 000 (taxi )

Jetty to island


30 000 fee

Start tour island

2.00 p.m


Gapyeong to gangbyeon


subway




30 000 /room
sleep




24/4 sun
Gangbyeon to jaondae
2 hours 30 minutes
7.00 a.m
bus

Jaondae to everland


Shuttle bus

Enter everland

10.00 a.m
40 000

Everland station  to Dongdaemun


2 750

Dongdaemun to ehwa
30 min

1 200

Gangbyeon(admin )


30 000
sleep




25/4 mon
Gangbyeon to palace




Lila,make reservation to everland Nak ke nami tu,dr subway ke itx, lain caranya
Gangbyeon .line 7(konkuk uni ) . stop at sangbong transfer to gyeongchun. Line 7 (itx)
Cheongpyeong (petite france )
Everland Station (Yongin Ever Line), Exit 3. From the station, take the shuttle bus to everland











 Gapyeong
Take train form Sangbong Station (Line 7/ Gyeongchun Line @ Junjang Line) to Gapyeong Station @ Gyeongchun Line) : Nearest to Nami Island
Seoul Station to Gapyeong Station
Duration : 1 Hour 44 mins
Stop : 23 stations
T-Money : KRW 1,800 (RM5)
Cash : KRW 1,900 (RM5.30)
Transfer : Hoegi Station (Line 1) and Sangbong Station (Jungang Line)
Route : Seoul Station (Line 1) to Hoegi Station (Line 1) to Sangbong Station (Jungang Line) to Gapyeong Station  (Gyeongchun Line)



Changdeokgung Palace; KRW 3,000 (RM8) + KRW 5,000 (RM14) entrance to Secret Garden *recommended*
- Seoul War Memorial * (option)
- Seoul City Hall
- Gyeongbokgung Palace KRW 3000 = KRW10,000 tiket untuk 5 palace
- Hello Kitty Café… Naik train and turun kat station Hongdae Area (Hongik University Area)
- Itaewon (jalan-jalan dan cari makanan islam)



[From Seoul Express Bus Terminal or Dong Seoul Bus Terminal]
- Take an express bus bound for Sokcho Bus Terminal (travel time: 2hr 30min).
For the bus schedule, go to www.kobus.co.kr.
- From Sokcho Intercity / Express Bus Terminal, take Bus 7 or 7-1.
- Get off at Sogongwon Bus Stop (travel time: 45min).

Everland
.


Seoraksan
Sokcho area
Dong seoul bus terminal nearby gangbyeon subway line 2 green .
Sinchon to gangbyeon (subway)
Gangbyeon to sokcho
Local bus sokcho to mount seorak
Admission to mount seroak

Book the house hostel
Must go to abai village located in sokcho

best ever Korean Homestay Chungcheong

Glance into lives of Chungcheong
Myeongjae Korean mansion  in NONSAN
We made rice cake stew,eggplant kimchi,Korean honey cake
How to make the rice cake?
Cut meat into pieces
Cut the rice cake into 4 part
Mix the rice cake with soy sauce
Put sugar in the mixtre of rice cake,soy sauce,
Then mix all of them with the small pieces of meat,
Then put them on the stove
Eggplant kimchi:
Cut eggplant into pieces,boile them,
Then cut sadri into pieces,
Mix all of them with the gung jung chae.
Korean honey cake.
So easy
1.mix ginger with flour
2.vegetable with flour

Cloth dyeing
The scarf that were given  to us is 100% silk .the process is a bit similar with batik in which we need to dissolve the clothes into dye.the use natural substance,there are two type of dye,natural onion dye and …
They are 3 ways
1.       use rope
2.       use ice cream stick
3.       just rubber band
make sure u tight the rubber band tightky!!!!!
After finish tighting the rubber band,we soak the clothes in dye.then rinse them with tap water until the water become clear(means that if we put the cloth inside the basin,there no more color )after that,soaked the silk in aluminium phosphate,to make sure the dye stick to the silk,(last forever )
And then that’s all,you can take your scarf@!!!!

Music with narration.

From 7-8 p.m .unique,they passionate to learn traditional music rather than kpop.

flashback to Korea

this is what i do when i want to travel somewhere in Korea as i ve no tour guide

1.google how to get to the destination
2.save the directions in hp

so far,everything can be trusted


446, Bomunsangongwon-ro, Jung-gu, Daejeon
대전 중구 보문산공원로 446 (대사동)
* Bus schedule: 06:10-21:30, 20-25min intervals
Across from Daejeon Terminal, take Bus 802 bound for Bomunsan Park(보문산공원).
* Bus schedule: 05:45-22:30, 23min intervals
Walk along the Bomunsangongwon-ro for about 430m.

80-67, Gwahak-ro, Yuseong-gu, Daejeon
대전 유성구 과학로 80-67 (가정동)
Mondays, January 1st, Seollal & Chuseok holidays
Government Complex-Daejeon Station (Daejeon Subway Line 1), Exit 3.
Go straight 100m and turn right at the 4-way Intersection.
Go straight about 350m to arrive at the bus stop.
From the bus stop, take Bus 604.
Get off at Korea Institute of Nuclear Safety (KINS, 원자력안전기술원).
From the bus stop, follow the signs for Currency Museum of Korea (화폐박물관).



Yuseong hot spring
From Daejeon Station,
-Take City Bus 110, 111, 111-1, 120, 160, 161, 170, or 222
Bongmyeong-dong, Yuseong-gu, Daejeon-si
대전 유성구 봉명동 480번지 일대

169, Dunsan-daero, Seo-gu, Daejeon
(Mannyeon-dong)

대전 서구 둔산대로 169 (만년동)

unable to connect to internet?

i just installed adware cleaner to my lappy and i update my lappy.

after rebooting,my lappy unable to connect to the internet.

the reasons is because i need to fix the proxy setting first.(i just read this on google)

just go to the internet explorer tab,then,on the right side(above) click on the setting button,find "internet option".then go to connection tab, untick the proxy setting.

then its done!

alhmdulilah

utm buddies 2014/15


the only reasons why i am interested to be buddies is because i know i it felt when you are foreigner.


Kem Tahunan ROTU NAVY UTM

Assalamualaikum

two weeks passed.All officers cadet successfully finished their ACT.

aLTHOUGH only in charge as subby,rasa penatnya macam kadet :P


to my cadets,congratz as all of u successfully endure the hardship in cadet life


meraikan intake 23

with our sporting KJ. Lt Ahmad Hanafi Fuzi

DIjentik

21/1/2016 Aku diuji. Aku berjalan ke arah beg untuk menyimpan hp. Tetapi seorNg kawanku memanggil, bawa je lah HP tu lilah. Then, without long thoughts, i just walk straight to her and we kayak together. Unfortunately, some of our friends flip our kayak and at that time i dontt eVen remember that my hp is in my pocket. After i fell in the sea, baru terasa "eh, ad HP in my pocket. I was speechless at that time. On the same day, i crosses over these : Kadang-kadang, Allah tarik nikmat kekayaan hingga kita terduduk muflis. Kadang-kadang, Allah tarik nikmat ukhwah hingga kita tersungkur jatuh. Kadang-kadang, Allah tarik nikmat kesihatan hingga kita terlantar sakit. Bukan sebab Allah tu zalim, bukan sebab Allah tu jahat. Tapi sebab Allah nak kita kembali bertaubat padaNya. Allah nak kita kembali merayu merintih padaNya. Sebab tu Allah tak tarik nikmat iman dan Islam. Musibah bila Allah tarik nikmat iman dan Islam sebelum kita sempat bertaubat! Kadang-kadang, Allah tarik nikmat kekayaan hingga kita terduduk muflis. Kadang-kadang, Allah tarik nikmat ukhwah hingga kita tersungkur jatuh. Kadang-kadang, Allah tarik nikmat kesihatan hingga kita terlantar sakit. Bukan sebab Allah tu zalim, bukan sebab Allah tu jahat. Tapi sebab Allah nak kita kembali bertaubat padaNya. Allah nak kita kembali merayu merintih padaNya. Sebab tu Allah tak tarik nikmat iman dan Islam. Musibah bila Allah tarik nikmat iman dan Islam sebelum kita sempat bertaubat! Suddenly ayat yassin terngiang ngiang, innama amruhu...



#memang kecewa sbnnye sbb hp oppo mirror tu x sampai setahun lagi sbnanye, malah masih kelihatan baru. Tapi apakan daya, kita hanya manusia,

*oppo review*
-the best thing about oppo is,rapid charging
-camera lawa gal

a friend of mine from finland said,its ok.u got a new phone

now i know how positive is he :P

be positive!!!


Monday, January 4, 2016

Pelangi sentiasa ada

Morning

berkobar kobar ke pasar dengan my roomie.but at last, pasar tutup rupanya.tet

pusinglah satu taman,cari kedai runcit,pergi kedai runcit yang dekat blakang gate UTM ni,
cooked breakfast,nasi goreng again.
but this time variety sikit.
*fish cake,kubis,carrot.sos tiram,bawang putih n bwg merah


lunch
since i am  a veggies now,agak susah jugalah nak makan apa,banyak benda kena avoid.thus i just cooked sayur.goreng tempe as source of protein.sedap makan begitu sahaja :P

sayur sawi pak chooy*jagung comel*carrot
benda benda ni semua sedap dibuat half cooked.sayur pak chow just masuk last stage and waktu tu dah tutup api.oh ye,dont forget to put tepung jagung untuk likatkan kuah itu.




went to PKU( Pusat Kesihatan UTM) again.This is the forth time i guess.Before this dapat Dr yang sama,yang kurang gemar bercakap (_-_)kita tanya sepuluh patah Dr jawab sepatah ".x pe,maybe dia penat kot,aku dah pesakit ke bape agaknya.

but today,i am totally satisfied with the Dr.cause he answer my questions brilliantly with science logic.

what i can say here is, Eczema + asthma +resdung =saling berkait

Thank you Dr.Ops,thanks Allah,temukan daku dengan Dr yang baik,sebelum pergi PKU,sebenanrnya dah doa"tolonglah temukan daku dengan Dr yang baik" sebab Dr kat PKU tu mostly x gemar bercakap.x tahulah sebab apa.


Subhanallah,semalam tengok QU Puteh,hari ni tengok Datuk Aliff Syukri Kamarzaman,  terlajak laris pula.tootally inspiring.Muda lagi,dah bergelar jutawan.


Last skali nak buat review tentang product innisfree which i am using it right now and its awsome.Five stars!!!!

This innisfree set i bought in Korea.It really moisturize my skin .(*_*)

1. The green tea seed serum
2. The green tea seed cream

What i felt after using this product is,i think my face is much more smoother than before.Flawless skin is still on the way :P tengah workout lagi. kkkkkkk



Thoughts for today -stalk instagram Dr. AFL, sweetnya,subhanallah .comel pulak tu .kkkkk




Sunday, January 3, 2016

Its sunday and i ve exam :P

i ve OB exam this evening,

but still have time to cook for my lunch.as usual,i choose cook myself rather than going to cafe.

nasi goreng
.cili.cendawan.kubis.stok ayam.lada sulah.garam


tonight,i watched qu puteh video,
its really inspiring!!!

she s an awsome woman.




Saturday, January 2, 2016

2 January 20016

by Aiman Banna




Beri jawapan di tempat kosong di bawah ini dan mohon dijawab dgn jujur di dalam hati masing-masing..
1. Allah menciptakan tertawa dan ______
2. Allah itu mematikan dan ______
3. Allah menciptakan lelaki dan ______
4. Allah memberikan kekayaan dan ______


Kebanyakkan kita tentu akan dapat jawab dgn mudah iaitu :
1. Menangis
2. Menghidupkan
3. Perempuan

Tapi bagaimana no.4?
Adakah jawapan kita "kemiskinan"???
Untuk mengetahui jawapannya, mari kita lihat rangkaian firman Allah SWT di dalam Surah An-Najm ayat 43-45, dan 48, sebagai rujukan:
ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﻫُﻮَ ﺃَﺿْﺤَﻚَ ﻭَﺃَﺑْﻜَﻰ
"dan Dia-lah yang menjadikan orang tertawa dan menangis."
(Surah An-Najm : 43).
ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﻫُﻮَ ﺃَﻣَﺎﺕَ ﻭَﺃَﺣْﻴَﺎ
"dan Dia-lah yang mematikan dan menghidupkan."
(Surah An-Najm : 44).
ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﺧَﻠَﻖَ ﺍﻟﺰَّﻭْﺟَﻴْﻦِ ﺍﻟﺬَّﻛَﺮَ ﻭَﺍﻟْﺄُﻧﺜَﻰ
"dan Dia-lah yang menciptakan berpasang-pasangan
lelaki-lelaki dan perempuan. "
(Surah An-Najm : 45).
ﻭَﺃَﻧَّﻪُ ﻫُﻮَ ﺃَﻏْﻨَﻰ ﻭَﺃَﻗْﻨَﻰ
"dan Dia-lah yang memberikan kekayaan dan kecukupan."
(Surah An-Najm : 48).


Ternyata jawapan kita semua betul dalam memberi jawapan dari no. 1-3, tetapi untuk jawapan untuk no. 4 ramai terkeliru dgn apa yg Allah SWT janjikan.
Jawapan Allah Ta'ala dalam al-Qur'an bukan "kemiskinan", tapi KECUKUPAN.
Subhanallah..
Sesungguhnya Allah Ta'ala hanya memberi Kekayaan dan Kecukupan kepada hamba-Nya. Dan ternyata yg "menciptakan" kemiskinan adalah diri kita sendiri.
Itulah hakikatnya, mengapa orang-orang yg sentiasa bersyukur; walaupun hidup serba kekurangan ia akan tetap tersenyum dan merasa cukup, bukan merasa miskin!
Jadi, marilah kita bangkitkan rasa kesyukuran dan kecukupan di dalam hati dan fikiran kita, berhenti
mengeluh, berhenti mengatakan rezeki kecil, agar kita menjadi hamba-Nya yg selalu bersyukur.

well said.


today i cooked this:
i purposely add more garlic as ustaz sharhan shafie said,garlic is being said in the Quran.then i google it.Most of the websites said garlic can boost our immune system.so,why not?go for traditional :)

sawi pak coy
cendawan shitake
tempe
tepung jagung to make the kuah looks likat
i prefered to cook on my own rather than buying in the cafe is because the hygience is much more maintained by me.it is because,apa yang kita makan mempengaruhi tingkah laku kita.i m sure you dont want to eat masakan orang yang tidak solat bukan?

:)




--