Saturday, April 16, 2011

We fall so that we might learn to pick ourselves up

khas untuk mahasiswa~n mahasiswi


Thursday, April 14, 2011

pelik bin ajaib





    waaaaaaa.
..pelik!
memula ak nak gelak dulu
nak taw nape?
sebab ak mohon kplspm tp x dpt
haha..
ramai kot kawan kawan ak x dpt
tp ade segelintir jer yg dapt..
ish2
x pe2
ak sesaje je mohon tuh..
maksudnye~yeah allah da sediakn yg lebih baik utk ak
erm..skang ni bebudak ni semua  tengah plan nak pi panca delima
ak teringin nak pi ni....

Monday, April 11, 2011

all is well,but i am not well

dari mana nak mula ye
ok.let"s start with my experience
erm semalam pergi tengok majlis penutupan askar wataniah kat felda bukit senggeh*walaupun felda,tapi da maju taw,sbb ade highway utk ke jasin.kalau dulu nak pergi jasin setengah jam.skang da jadi 10 minit je*
ramai gak ar yang pergi ,yg bestnye,kitaorang dpt tgk cara diorang serang musuh
k.situasinye begini,malaysia kian berkembang ekonominye sehinggakan ade negara yang jealous
then,malaysia diserang.
lebih kurang macam tu ar
starting je da guna bom..
terkejut ak,nasib baik x melatah
haha..pagi 2 semalam  cuaca agak panas
tu yang ak demam hari ni agaknye...
sakit belakang kot...erm
ckp psl penyakit ni,
dalam minggu ni ak kene berjaga jaga sebab i am not too well
memandangkan baru diserang asthma beberapa hari yang lepas
sesak nafas,leps ambil gas kat hospital baru lah ok sikit
itu pun masih batuk2 ag..
kalau batuk 2 berkahak,lagi bahaya berpotensi utk  dpt asthma
memandangkan penyakit2 selalu datang kat ak
jadi ak cuba lah mengamalkan gaya hidup sihat..
jenge jeng jeng
alhamdulilah pegaga yang tumbuh di belakang umah tu da semakin meerebak,jadi senang la aku nak makan..
ni ade serba sedikit tentang pegaga..
walaupun pahit,tp bermanfaat kot
baik korang makan pegaga daripada makan bebnda yang mahal,tp mendatangkan penyakit..
Antara khasiat lain pegaga adalah:
  • penawar alahan
  • anti kanser
  • melawaskan air kencing
  • penawar batu karang
  • penawar kencing berdarah
  • penawar ulser
  • merangsang peredaran darah
  • merawat cirit birit
  • menurunkan tekanan darah
amacam?best kan..then lagi satu,aku sangat suka menanam sebab.hati akan rasa puas bila hasilnya keluar...then ak ada lah tanam ulam raja
alhamdulilah semuanya tumbuh subur..
ulam raja bagus untuk cuci darah tau..sape datang rumah ak nanti ak bagi percuma je
haha....ak ade gak tanam kunyit..
wow..menanam is totally best
subhanalllah...
erm nak cite ckit..
some of my friends da dapat tawarn dari jpa+mara+petronas
walaupun ak x tersenarai,tp ak doakan korang semua berjaya..
:)...nak cite lagi ckit ni..
ak suka menjahit
ak cadangkan sape yang dah x guna seluar jean die tu
bolehlah gunting
pastu buat beg..
then hiaslah lawa2
pasti korang satisfied punyalah

Friday, April 8, 2011

mesti ALLAH ada sediakan yg lebih baik untukku..:)

sounds sad actually
haha
but what to do
man propose.god dispose
fullstop.~
before this aku ade apply untuk tajaan jpa
unfortunately x berjaya
x pe..aku cuba nasib je tuh
tadi ak buka lamn http://esilav2.jpa.gov.my/..
then check am i success or not
then the answer is not
quite dissappointed act.but
redha je la
haha....

spm leavers 2010

watch out
this date~
11.4.2011 KPLSPM Online Checking for Interview status
18.4.2011-29.4.2011 KPLSPM Interview
28.4.2011 Matriculation online checking result
First week of May IPTA online checking result
9.5.2011 STPM (Form 6) Intake
.........21.5.2011 KPLSPM Online Checking Result
23.5.2011 Matriculation Intake
1.6.2011 IPTA Intake
20.6.2011 KPLSPM Intake
 
hope we will choose the best for our future