Tuesday, March 29, 2011

:)setelah sekian lama

hi 
nampaknya da lama ak x mengupdate blog
sorry ar..ak malas lah 
byk benda nak kena settle dlm masa terdekat ni..
first of all..nak citer pasal result spm..
23 ari bulan aritu ak punya la beria ia pi awal kat skoola utk amik result
unfortunately ,lambat bai result sampai
kol 12 baru lah berkumpul kat dewan..
then cg rosnah umumkan straight A"S achiever
pasti jantung semua org berdebar
tp ak x..sebab ak tau result dan kemampuan ak mcm mn
akhirnya terlerai lah sudah segala penantian
selama 3 bulan ni..
this is what i got
UPSR:5A
PMR:8A
SPM:7A
huh?is it enough?not at all act rite?
but.this is my best that i can do
mum,dad, i am sorry that i can"t fulfill my promise to get straight a"s
however,ak bersyukur ngan result ngan x seberapa ni sebab ak rase ak da cuba sehabis mungkin.
yaALLAH terima kasih di ats ketenangan yg
kau berikan kpdku sepanjang mengambil result spm ni..
syukur..ak sgt yakin bahawa rezeki allah itu luas..
dan.igtlah bahawa janganlah kamu berputus asa dr rahmat ALLAH
never say never~akiramenai..
alhamdulilah~alhamdulilah~alhamdulilah
kpd adik2 yg masih bersekolah,
jgnlah sesekali berasa bangga dgn result yg x seberapa
sentiasalah bersyukur dgn ap yg  kt ada
then.in this week sibuklah isi borang upu,matrik..etc
pening gak kepala nak fikir benda benda ni semua
hah tu lah org suruh buat sembahyang istikharah dari dulu
malas..``
jgn dilayan nafsu tidur tu halilah...
anda dewasa so,fikir2kanlah..
ni advice atok kat ak..:
oleh kerana ak ni jenis yg susah nak bgn pagi..
tu ak mnta dvice dr die..
hihi:)
tp klo aq bce Al-Mulk sblum tido,nak qiam pun bleh...
yng pnting cbe ko dlami maksud surah Al-Mulk...or klo rjin...ko ngok smua maksud juz Amma......smua nyer psal Akhirat......ble dah pham,atie nie akan tkut akan azab Allah...roh akan b'semangat....klo rse mlas pun akan jd rjin ble t'inggat ayat2 Allah yng indah & m'ndalam 2....lg 1...cbe ko amalkn zikir Ya Lattif 129 kli lpas maghrib....maksudnyer Maha Lembut...m'ntk Allah lembutkn atie nie untk b'ibadt kpdNYA.....yng pngtng doa...Haaaa aq ckp bnyk2 mcm pndai plak...ko amek je la ilmu yng skit nie,moga jd amlan.


last but not least~all comes from ALLAH..

Friday, March 18, 2011

i think this is interesting

they are so cute

the return

hi
sorry everyone...
lately i became too lazy to update this blog..
again,,,sorry..
i just became interest in exploring others blogs...