Tuesday, February 17, 2015

Visa ke Korea

Aih? Perlu ke visa kalau na melancong?

Sekejap sekejap ngak perlu dong

Jika lebih 90 hari perlu

Prosedur?

Its a bit complicated.
But,remember,

Aku pergi sendiri je ke korean embassy tu

Turun ktm di Jelatek,pastu jalan kaki 1KM,bersamaan dalam 13 minit,

Ya tepat sekali maps di smartphone ni. 👟👟👟
Alhamdulilah ya Allah dipermudahkan.
Nak masuk,macam biasa lah,daftar dulu di gate tu.

Pastu die akan bagi pass pelawat.

Ok, 😬😬😬😬😬part annoying

Me n my friend,(kami), dah isi lengkap segala dokumen,
Bila kat kaunter,the PIC . PERSON IN CHARGE. A female,without asking,just saying to us, u can take ur visa on thursday at 3 p.m, anybody can come to collect it...

Alrite 😶😶😶aku curious kat situ,officer ni x de na tanya pape ke,?
Macam tu je?
Oops lupa,it was monday.

On thursday,we come,to collect our visa,luckily
Thanks to Allah,yg telah mengilhamkan kpd hanis
Untuk berfikir tentang visa .

Aku x pikir pape,aku just pkir,lepas ke x visa aku niyh.

Alhamdulilah hanis noticed very important thing!!!! 😰😰😰😰

On our visa,stated that,we only can stay 4 months in korea,
But,our flight ticket is on 25.2.15 till 26.6.15
Kami terlebih sehari di koreaaaaaaa

Oh tidak 😮😮😮😮then we asked the lady there,a korean,strict meyh 😩😩

We can stay untill what date?
24.6..she said,
Me:really?but our flight ticket is on 26.6

No no,u have to changed ur flight,

Me:we already gave u de flight itinerary,u should checked it.

The lady;no,u should tell during de submission

Lol😠😠😠
This is my first time nak kena buat visa ok.
What do u expect?u expect us to told u everything?
Then,what is de purpose u were asking for our flight itinerary.
?????

One more thing,u all dah biasa buat visa,y not the PIC that day,at least,
Ask us,this,that,
Ini x,senyap je,..,

At the end...this is it..

We need to change our flight ticket ✈✈✈✈

Luckily the penalty is only rm503 for both..
Then we changed to 24.6.15


No comments:

Post a Comment