Monday, April 11, 2011

all is well,but i am not well

dari mana nak mula ye
ok.let"s start with my experience
erm semalam pergi tengok majlis penutupan askar wataniah kat felda bukit senggeh*walaupun felda,tapi da maju taw,sbb ade highway utk ke jasin.kalau dulu nak pergi jasin setengah jam.skang da jadi 10 minit je*
ramai gak ar yang pergi ,yg bestnye,kitaorang dpt tgk cara diorang serang musuh
k.situasinye begini,malaysia kian berkembang ekonominye sehinggakan ade negara yang jealous
then,malaysia diserang.
lebih kurang macam tu ar
starting je da guna bom..
terkejut ak,nasib baik x melatah
haha..pagi 2 semalam  cuaca agak panas
tu yang ak demam hari ni agaknye...
sakit belakang kot...erm
ckp psl penyakit ni,
dalam minggu ni ak kene berjaga jaga sebab i am not too well
memandangkan baru diserang asthma beberapa hari yang lepas
sesak nafas,leps ambil gas kat hospital baru lah ok sikit
itu pun masih batuk2 ag..
kalau batuk 2 berkahak,lagi bahaya berpotensi utk  dpt asthma
memandangkan penyakit2 selalu datang kat ak
jadi ak cuba lah mengamalkan gaya hidup sihat..
jenge jeng jeng
alhamdulilah pegaga yang tumbuh di belakang umah tu da semakin meerebak,jadi senang la aku nak makan..
ni ade serba sedikit tentang pegaga..
walaupun pahit,tp bermanfaat kot
baik korang makan pegaga daripada makan bebnda yang mahal,tp mendatangkan penyakit..
Antara khasiat lain pegaga adalah:
  • penawar alahan
  • anti kanser
  • melawaskan air kencing
  • penawar batu karang
  • penawar kencing berdarah
  • penawar ulser
  • merangsang peredaran darah
  • merawat cirit birit
  • menurunkan tekanan darah
amacam?best kan..then lagi satu,aku sangat suka menanam sebab.hati akan rasa puas bila hasilnya keluar...then ak ada lah tanam ulam raja
alhamdulilah semuanya tumbuh subur..
ulam raja bagus untuk cuci darah tau..sape datang rumah ak nanti ak bagi percuma je
haha....ak ade gak tanam kunyit..
wow..menanam is totally best
subhanalllah...
erm nak cite ckit..
some of my friends da dapat tawarn dari jpa+mara+petronas
walaupun ak x tersenarai,tp ak doakan korang semua berjaya..
:)...nak cite lagi ckit ni..
ak suka menjahit
ak cadangkan sape yang dah x guna seluar jean die tu
bolehlah gunting
pastu buat beg..
then hiaslah lawa2
pasti korang satisfied punyalah

2 comments:

  1. jeans tak pakai buat beg?sangat kreatif.!me loike!hi gojes me blogwalking here.. :)salam kenal ...

    ReplyDelete
  2. hi back~yeah recycle..x baek membazir sis~thanks~

    ReplyDelete