Saturday, July 28, 2012

Bismillahirrahmannirrahim....:)
dengan nama Allah yg maha pemurah dan penyayang
ASSALAMUALAIKUM DAN SLAMAT SEJAHTERA..
sudah lama rasenye tidak berblogging
ini sebab saya amat sibuk ye
saya higlight kat cni sibuk
bip bip...(;:....
first of all rase rasenye saye just nak crita experience kat 
:PASUM: OR lebih famous ag dengan gelaran
pusat asasi sains universiti malaya
WHOAAAA.,....dengar mcm hebat kat?
universiti malaya tuh.,.
alhamdulilah ALLAH letakkan hamba kat bumi bertuah ni.,
syukur sangat terima kasih ya ALLAH:)
tapi kan kawan2,ALLAH letakkan kita kat macam macam tmpat ad hikmahnye
caye x?percayalah...:)
everything happens for reasons
sebagai manusia yang telah ditugaskan as khalifah kat muka bumi ini
kita x payahlah nak gah sangat ngan apa yg kita ad
#reminder for me myself#biaselah manusia sering terlupa,
adkalanya kita begitu berbangga dgn kejayaan kita.
padahal semua itu milik ALLAH..
astagfirullah.,astagfirullah...astagfirullah
aku memohon keampunan kepada ALLAH
here,i juz wanna tell you some story
which i hope can give benefit to juniors
let"s me start my story,.:)
part 1
saya bahasakan diri saya ana lagi molek rasanya
ok...waktu first2 ana takut gak nak msk um,coz dengar citer ramai orang hebat2 kat situ.,.
maklumlah ana x hebat mana.,k ,apepon perjuangan perlu diteruskan,when we get better offer,y not we leave the old one right?
ana teruskan juga untuk belajar di um,.
first day,.pendaftaraN...
then.ana dapat bilik 608.,.
satu bilik dua orang jer.,
lengkap semua,ada meja belajar,almari yang besar,.
fuh,.,sungguh besar nikmat dari ALLAH,.,
subhanallah.,:p,.
tingkat 6 tuh.,jauh kan?naek lif la solutionnye.,.
tapi kan,nasib baik.,.,dua dua lif ok.,
kalau nasib x baek satu lif je ok
tu yg penat nak menunggu.,
tapi x pe.,sambil menunggu pon kita boleh buat sesuatu yang berfaedah btol x?
mcm berzikir ke?berfikir ke?
kan kan?darpd termenung.,
pART 2
KELas everyday ok.,
and i realized that asasian nye subject is more than matriculation.,
yeah this is fact.,
but what to do.,kita x patut menyesal dengan keputusan kita,
sepatutnya kita harus berusaha.,
selepas usaha,kita tawakal.,
ALLAH kan ade,
jangan lupa ye rakan2,setelah berusaha baru kita tawakal
walaupun kita x hebat macam orang
lain.,
besides that,don"t always compares ourselves with others
as every person have their destiny.,
ALLAH itu maha adil.,
ana ada some advices for juniors,
there"s only one way to success in their exam.,
you need to finish up tutorial by yourself.,
don"t ever tiru ye...
belajar dari kesilapan#notes for myself#






No comments:

Post a Comment