Tuesday, August 25, 2009

4 ramadhan

huh..,lega rasenye slepas ak dpt mengimprove blog ak ni.,.,bdk baru blaja ler katakan,..,amek mase gak buat blog ni,.,kalolah ad org tlg ak tadi kan bagus.,.,tp ap2pun alhamdulilah ya Allah kerna kau tlah memberiku hidayah utk ku membuat blog ini,.,aha...kat cni ak nak ingtkan,memandangkan hari ni dah hari keempat berpuasa...so peranan kt sbg muslimin dan muslimat ialah~menhabiskan juz yg ke4,..,walaupun berat rasenye nak wat,.,tp cubalah kita usahakan.,.,insyaallah kita bley...walaupun kekadang ak rase mls namun,cubalah kita igt kpd pencipta kita..keberkatan ALLAH sgt penting...td ak ad terbuka satu blog ni.,.ak tgk video kekejaman kpd ank palestin.,.,waaa sedeynye tgk sedara seislam kita terseksa kat sana...jomlah shbt2ku kt memboikot barang2 durjana buatn israel....marilah kt bantu saudara seislam kt...yg commonnye plg senang boikotlah kfc.nilah bebudak kat asrama suka mkn.,tp....kalo budak2 ni da bw,..,erm...trpaksalah mkn,kang membazir plak..hihi,.,.tp lepas ni ak akn cuba thn nafsuku,..,insyaallah.,.harap2 ramadhan kali ini aku akn wat dgn sepenuh penghayatan,..erm..bilalah ak nak start study ni..asyik menghadap pc jer..nilah satu2nye kelemahan ak..kalo da duduk dpn pc ni memang susah nak stop...hehe,..,kat sini ad artikel menarik..jom bace
..andai kau tahu ini Ramadhan terakhir  tidak akan kau sia-siakan walau sesaat yang berlalu setiap masa tak akan dibiarkan begitu saja di setiap kesempatan juga masa yang terluang
alunan Al-Quran bakal kau dendang...bakal kau syairkan
andai kau tahu ini Ramadhan terakhir tentu malammu engkau sibukkan dengan bertarawih.. .berqiamullail. ..bertahajjud. ..mengadu...merintih. ..meminta belas kasih"sesungguhnya aku tidak layak untuk ke syurga-MU tapi...aku juga tidak sanggup untuk ke neraka-MU"
andai kau tahu ini Ramadhan terakhir tentu dirimu tak akan melupakan mereka yang tersayang mari kita meriahkan Ramadhankita buru...kita cari...suatu malam idaman yang lebih baik dari seribu bulan
andai kau tahu ini Ramadhan terakhir tentu engkau bakal menyediakan batin dan zahirmempersiap diri...rohani dan jasmani menanti-nanti jemputan Izrail di kiri dan kanan ...lorong-lorong redha Ar-Rahman Duhai Ilahi....

No comments:

Post a Comment